EvoWhey se pravi od sirovine 80% proteina (WPC 80) – Protein visoke biološke vrijednosti (mliječni protein).
Vrlo transparentno prikazan sastav kao i aminokiselinski profil.
Bez amino spikea (nepotrebnog dodavanja aminokiselina kako bi se lažno povećao udio proteina)! Desetljećima se proteinima dodaju aminokiseline, praksa poznata kao ‘amino-spiking’, koju promiču američke tvrtke s jakim marketinškim fokusom, što nije ovdje slučaj.
Proteinski prahovi imaju sadržaj proteina koji se utvrđuje na temelju sadržaja dušika u proizvodu. Ako se proteinu dodaju aminokiseline, koje su dušični spojevi, povećava se njihova proteinska vrijednost, ali to nije ‘pravi’ sadržaj, već umjetan način povećanja sadržaja proteina .
WPC sadrži između 40 i 80% proteina, ovisno o tome kako se protein filtrira i za koju svrhu se koristi. Najčešći za instant upotrebu u hrani, kao proteinski prah, je 80% proteina . Ako pronađete proteinski prah koji je koncentrat proteina sirutke (Whey) s 90% proteina i rečeno vam je da nije izoliran (iso), ta vrijednost proteina nije stvarna, već je posljedica dodatka dušikovih spojeva proteinu.
Protein sirutke, poput Evowheya, ne treba dodavati aminokiseline jer je sam po sebi potpun.
Ne sadrži dodane šećere.
EvoWhey kao sveobuhvatni protein za sportaše i ljude koji vode zdrav stil života, bez obzira na njihovu razinu iskustva s dodacima prehrani.
Koncentrat proteina sirutke dobiva se kombiniranim procesom mikrofiltracije i ultrafiltracije sirutke , koja se odvaja od kazeina tijekom procesa proizvodnje sira u mliječnoj industriji. Smatra se lako probavljivim i brzo apsorbirajućim proteinom.
HSN je predan za dobrobiti životinja i koriste samo sirovine koje osiguravaju sva jamstva brige i kontrole stoke; nešto što se odražava i na kvalitetu mlijeka, a time i na proteine.
Zbog svoje brze i lake probavljivosti, oslobađanje proteina u krvotok je također brže.
WPC koji se koristi je 80% proteina, što je najveća referentna vrijednost za koncentrat sirutke. Međutim, kada se razviju okusi, doprinos proteina malo se smanjuje, jer arome, bojila, sladila i sastojci koji vam omogućuju uživanje u ukusnim opcijama Evowhey Protein 2.0 zauzimaju prostor, a taj prostor oduzima proteine .
Varijacije su toliko male da nutricionisti preporučuju da okus proteina ne birate prema sadržaju proteina, već da se umjesto toga usredotočite na okus u kojem ćete najviše uživati , budući da je razlika između 77 g i 80 g proteina jedva 1 g po shakeu.
Biološka vrijednost proteina i njegovi PDCAA (probavljivost proteina korigirana aminokiselinska ocjena) dva su pokazatelja kvalitete proteina. Biološka vrijednost mjeri kvalitetu proteina izračunavanjem dušika koji se koristi za stvaranje tkiva podijeljenog s dušikom apsorbiranim iz hrane. Biološka vrijednost predstavlja mjeru koliko učinkovito tijelo koristi proteine unesene u prehrani.
Dok PDCAA izražavaju sadržaj prve ograničavajuće esencijalne aminokiseline testnog proteina kao postotak sadržaja iste aminokiseline u referentnom standardu esencijalnih aminokiselina (FAO/WHO, 1990.). Ova metoda je prihvaćena kao preferirana metoda za mjerenje vrijednosti proteina u ljudskoj prehrani.
Usporedbe radi: biološka vrijednost EvoWhey proteina je 104 (PCDAAS 1), dok je za meso 80 (PCDAAS 0,9).
Ivan –
Najbolji omjer cijene i kvalitete! Uloženo je dosta u okus, kvalitetu i čistoću, a najmanje na dizajn proizvoda(što mi je najmanje bitno)