Riblje ulje je zajednički naziv za dvije vrste omega-3 masnih kiselina: eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA). Omega 3 masne kiseline obično se nalaze u ribi, proizvodima životinjskog podrijetla i fitoplanktonima. Riblje ulje se preporučuje kao izvor tih omega-3 masnih kiselina, jer su oni najjeftiniji i najčešći izvor. Te se masne kiseline smatraju dobrim masnoćama, za razliku od loših zasićenih masti u mesu. Mogu donijeti velike zdravstvene beneficije za vaše srce, mozak, pluća i cirkulaciju. Visoke doze mogu pomoći usporiti nakupljanje plaka u arterijama i smanjiti neke vrste masnoće u krvi.
Prednosti ribljeg ulja
– Pozitivan utjecaj na smanjenje:
- ADHD
- stresa
- artritisa
- Alzheimerove bolesti
- raka
- dijabetesa
- bolesti očiju
- kardiovaskularnih bolesti
– Povećava / potiče:
- imunitet
- moždanu aktivnost
- mršavljenje
- pamćenje i učenje
- rast kose
- hrani kožu.
Recenzije
Još nema recenzija.